Akemi nedir nasıl kullanılır?
Evlerde ve ofislerde dekoratif açıdan en önemli bileşkenlerinden biri olan mermer ve granit yüzeyler, sunduğu şıklık ile mekan tasarımının bütünlüğünü sağlar. Ancak mermerin ve granitin doğal güzelliği, oldukça sert bir malzemeler olmasına rağmen kırıklar ve çatlaklar nedeniyle çok kolay bozulabilir. Bu tür sorunlarda başvurabileceğiniz Akemi, sizi oldukça büyük bir masraftan kurtarabilir. Mermer ve granit yüzeylerde oluşan kırıkları akemi adı verilen bu iş için özel olarak geliştirilmiş yapıştırıcılar ile onarabilir ve yüzeyin ilk günkü görünümüne kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Akemi nerelerde kullanılır?
Mermerden yapılan tüm tezgah, lavabo, sehpa ve evyelerde kullanılabilen Akemi, ayrıca tüm taş, fayans, granit ve karoların da yapıştırılmasında doğru tercih olacaktır. Çift karışımdan oluşan bir yapıştırıcı olan Akemi, yapıştırıcı ve sertleştirici olarak iki ayrı kutu içinde satılır. Ev eşyalarının yapıştırılması için ideal olduğu gibi dış cephe yüzeylerde de çok rahat uygulanabilir. Büyük olan kutunun içerisinde yapıştırıcı bulunurken, küçük bir kutu içerisinde de sertleştirici madde vardır. Yapıştırıcı ve sertleştiriciyi birbirine mutlaka kutunun üzerindeki talimatlara göre birbirine karıştırarak Akemi yapıştırıcısını hazırlamanız gerekir. Ayrıca çoğu insanın düşündüğünün aksine sertleştirici maddeyi önerilenden daha fazla koymak daha kuvvetli bir yapıştırma kabiliyeti kazandırmayarak, yalnızca Akeminin daha hızlı sertleşmesini ve kurumasını sağlar.
- Uygulanacak mermer, taş ya da granit yüzeyin yağ ve kirden arındırılmış olması gerekir. Ayrıca uygulanma yüzeyinin kuru ve tozsuz olması da Akeminin verimini arttıracaktır.
- Derince bir kabın içerisinde spatula ya da tercih edilen aparat yardımıyla yapıştırıcı ve sertleştiricinin karıştırılmasıyla Akemi hazırlanır. Genellikle her 100 gram yapıştırıcı macun için 3 gram sertleştirici kullanmak gerekir.
- Akemi son derece hızlı bir şekilde sertleştiğinden karışımın hazırlanmasının hemen ardından yüzeye uygulanması gerekir. Yapıştırılmak istenen yüzeye sürüldükten sonra 4-5 dakika içerisinde sertleşmeye başlayarak taşlaşacaktır.
- Yüzeyin yapıştırılmasıysa çatlaktan dışarı çıkan Akeminin silinmesi için beklenmemelidir. Akemi kalıntıları uygulama esnasında asetonlu ya da tinerli bir bezle hemen silinmelidir. Sertleştikten sonra ancak kırılarak temizlenebilir.
- Artan Akeminin saklanması söz konusu değildir. Bunun için en baştan yeterince karışım hazırlanmalıdır. Yapıştırıcı ve sertleştirici karıştırıldıktan sonra elde edilen Akemi, tek kullanımlıktır ve artan karışımın atılması gerekir.
- Uygulandıktan sonra mekan birkaç saat iyice havalandırılmalıdır.
Konu ile ilgili yorum yaz!