Anılarınızla dekore edin
Yaşama dair en büyük lezzetler, anılar; anılara dair en önemli değerler ise o anları bugüne taşıyan herşeydir. Bu bir fotoğraf olabilir, bir aksesuar olabilir, bir eşya olabilir, hatta ve hatta sadece bir tek el notu bile olabilir.
Yıllar sonra baktığınızda yüzünüzde ince bir tebessüm uyandıran bir fotoğraf; elinize aldığınızda yirmi yıl önce bulunduğunuz bir sahildeki deniz kokusunu burnunuzda hissettiren bir deniz kabuğu; sevilen bir elden çıkmış birkaç kelimeden ibaret bir el notu…Birçok şekilde anılar bugüne taşınabilir. Önemli olan ne ile taşındığı değil, neyin ne kadar taşındığıdır.
Anılarınızı tozlu raflarınızda, el değmez dolap diplerinde bırakırsanız ne anlamı olabilir ki? Onları evinizin göz bebeği haline getirmelisiniz ki anılarda kalmışlar kırılmasın; anılarınız solmasın. Neler yapabileceğiniz ise tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış! Birkaç öneri bizden olsun.
- Anı tezgahı: Eski fotoğraflarınızı geniş bir kaseye dökün. Tıpkı tişört dolu bir pazar tezgahını altüst ettiğiniz gibi bu anı tezgahını da alt üst edin. Seçin bir fotoğraf, bakın, hatırlayın, gülümseyin ya da belki ağlayın. Seçtiğiniz fotoğraf size ne hatırlattıysa onu doya doya yaşayın. Fotoğrafı tezgahına geri bırakın. Anı tezgahınızı okuma köşenize, TV koltuğunuzun yanına, vb. gün içinde dinlenme amacı ile çekildiğiniz bir köşede elinizin uzanacağı bir yere yerleştirin.
- Pusula duvarı: Eski dönemlerde elle yazılığ sevgiliye ulaştırılan, ya da sevgili olmak zorunda değil herhangi birine gönderilen, elle yazılmış notlara “pusula” denirdi. Siz de geçmişten sakladığınız el notlarını, yazılmış peçeteleri, sakladığınız sinema veya tiyatro biletlerini, kısaca yazılı tüm minik kağıtları biraraya toplayın. Sonra hepsini iğneli panoya (mantor panoya) teker teker yapıştırın. Akabinde de bu panoyu evinizin size özel odasında bir duvara asın. Çalışma masanızın önündeki duvar bunun için çok uygun olabilir mesela.
- Tarih teknesi: Geçmişte yurtiçinde ya da yurtdışında gezdiğiniz, gördüğünüz yerlerden topladığınız herşeyi genişçe bir tabağa ya da mümkünse gemi (tekne, kayık, vb.) gibi bir taşıt maketine tek tek yerleştirin. Bu şekilde sergileyin hepsini. Bir gemi almazsa ikinci gemiyi dizayn edin. Tek bir tarih tekneniz değil tarik teknesi filonuz olsun. Sonra bu gemileri, şömine üstü, TV ünitesi yan dolabı, orta sehpanın üstü gibi noktalara aksesuar olarak koyun. Bırakın tarih tekneleriniz geçmişten bugüne salınarak gelsinler!
Konu ile ilgili yorum yaz!