Facebook sayfamızda paylaştığımız yenilik ve modelleri takip etmek için lütfen beğenin.
Anasayfa » Akıllı ev

Beyaz eşyalarla tasarruf yöntemleri

7 Nisan 2012 2.414 kez okundu Yorum yapılmamış

Evlerimizde beyaz eşyaların ve elektroniğin olmadığını bir düşünün. Kirlenen dağ gibi yığılan kıyafetleri ellerimizle yıkadığımızı, köpüklü sular içinde günde 3 öğün temizlediğimiz kirli tabakları, bardakları ya da ateşin yanması için, odun kesmek zorunda olduğumuz taş ocakları… Düşünmesi bile insanı çileden çıkarmaya yetiyor. Teknolojinin bize sunduğu imkânları en verimli şekilde kullanırken, günden güne yeni bir modeli çıkan ev elektroniğinin ve beyaz eşya teknolojisinin hızına yetişmek de zor oluyor. Üstelik fiyatları ciddi anlamda dudak uçurtan cinsten!

Hayatımızı her anlamda kolaylaştıran bu akıllı makineler kiloya göre doz ayarlıyor, yiyecek ve içecekleri taze tutarak bozulmalarını geciktiriyor, kendi kendini temizleyecek kadar da hamaratlar. Teknik servisin gelmesini beklemek ayrı bir dert olduğunu hatırlayarak, evdekini iyi korumak, onunla iyi geçinmek gerekiyor. Kullanma talimatlarına harfiyen uymak, zaman içinde bakımlarının ve temizliklerinin yapılması ve bozulduklarında mahalle tamiratçısı yerine, teknik servislerinden destek almak gerekiyor. Dikkat edeceğiniz bazı kullanma talimatlarıyla beyaz eşyalarınızın ömrünü uzatıp, olabildiğince fazla bir süre, rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Beyaz eşyalar aynı zamanda yanlış kullanımlar sonrasında bir elektrik ve su canavarına dönüşüp, ay sonunda gelen faturalarla bizi yıkıma uğratabilirler. Diyoruz ya, makinalar akıllı! o yüzden akıl çerçevesi için de, tavsiye edilen bazı kurallar uyarak hem aile bütçesine, hem de dolaylı ülke ekonomisine fayda sağlayın.

Çamaşır makinalarınıza tavsiye edilenden fazla çamaşır veya deterjan yüklemesi yaparak, yıkamayı güçleştirir ve makinanızı yorarsınız. Daha fazla su ve daha fazla elektrik harcarsınız. Bulaşık makinası modellerinden, düşük sıcaklıkta yıkama özellikleri olanları tercih edin, kalan yemek artıklarını akıtın, böylece enerji ve sudan tasarruf sağlamış olursunuz. Fırınlarınızın ısı yalıtımlı ve elektrik verimi yüksek olanlarını tercih edip, çalıştıkları esnada fırın kapağını açmamaya özen göstererek enerji kaybını önleyebilirsiniz.

Gardırop tipi buzdolapları geniş hacimleri ve estetik duruşları ile bizi cezbedebilirler fakat unutmayın, gerçekten bu kadar büyük bir buzdolabına ihtiyacınız var mı? Diğerlerinden 2 kat daha büyük olan böyle bir buzdolabı 2 kat daha fazla enerji tüketecektir. Ayrıca +5 değer buzdolabı için, -18 derin dondurucu, için ideal bir ısıdır, daha düşük ya da fazla bir ısı derecesi,  gereksiz bir enerji sarfiyatı meydana getirir. Buzdolabınızı dilediğinizce doldurun fakat hava sirkülasyonunun kesintiye uğramamasına dikkat edin.

Konu ile ilgili yorum yaz!

Lütfen aşağıya konuyla ilgili bir yorum yazınız. Yorumlarınızın gösterilmesi için imla kurallarına dikkat etmeli ve gereksiz büyük harf kullanımından kaçınmalısınız.
Ayrıca RSS ile bu konudaki yorumlara abone olabilirsiniz

Yorumlarınızda bu tagları kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bu sitede gravatar kullanabilirsiniz. Gravatar ile bir çok sitede algılanabilen genel avatarlar oluşturulabiliyor. Gravatara buradan üye olabilirsiniz.