Dekorasyon tarzınızı belirleyin
Söz konusu dekorasyon olduğunda temalardan, tasarım bütünlüğünden, konsept mekanlardan, desen uyumundan ve daha da pek çok konudan bahsederken sürekli dekorasyonun “tarzı” göz önüne alınır. Herkesin alışkanlıklarına, beğenisine, konfor alışkanlıklarına, ev dekorasyonundan beklediklerine göre farklı bir dekorasyon tarzına yatkınlığı vardır. Dekorasyon tarzının doğru şekilde belirlenmesi işin büyük oranda kolaylaşmasını ve dekorasyona nereden başlanacağı konusunda önemli bir fikir edinilmesini sağlar. Her ne kadar düşünmeden beğendiği dekorasyon tarzını söyleyenler olsa da, bir o kadar da hangi dekorasyon stiline daha yakın olduğuna karar veremeyen vardır. İhtişamdan hoşlananlar ve lüks tutkusuyla dekorasyonda prestij arayanların klasik dekorasyon tarzına daha yakın olduğu söylenebilir. Doğal yüzeyleri tercih ederken, mobilyalarında muhakkak doğal ahşap görmek isteyen ve zemin döşemelerinde dahi tercihi masif parkelerden yana kullananların klasik stile hitap eden tasarımlara bakarak beğenisini sınaması yararlı olacaktır.
Evinde gözü fazla tırmalayan yüksek enerjili renklere tahammülü olmayanların dekorasyon tarzının moderne yakın olduğu söylenebilir. Sıcak renklerden ziyade metal parlak yüzeylerle mekana yüksek enerji katılmasını isteyen, fonksiyonel yeni tasarım mobilyaları beğenen, mutfak dolaplarında dahi işlevsellik vaat eden modüler tasarımları tercih eden ve özellikle elektronik eşyalarla arası iyi olanların modern dekorasyon tarzına hitap eden tasarımlara yönelmesi gerekir. Evdeki tüm eşyaların kullanışlı olması ve asgari alan kaplarken maksimum konfor sunmasını istiyorsanız modern tarz tasarımlar tam da size göre olabilir. Eski yılların özgün ve rengarenk tasarımlarına gözü kayanlar ise kesinlikle Vintage tarz döşenen mekanlara bakmalıdır. Vintage tarzı dekorasyonda geçmişe gönderme yapan eski görünümlü eşyalar ve onlarca yıl öncesinde moda olan ilginç aksesuarlar kullanılır.
Ev dekorasyonunda herhangi bir tarza bağlı kalarak kendini sınırlamak istemeyenlerin beğenisi ise eklektik tarz olabilir. Sınırları olmayan ve belirli konseptlere sıkışıp kalmadan birçok farklı dekorasyon stilinde kullanılan eşyaları bir arada kullanan eklektik stil dekorasyonda, “önemli olan benim gözüme hoş görünmesi” diyenler için tamamen zıt kontrastlar oluşturulur. Yoğun desen kullanılan eklektik tarzda tek bir vurgu renginin arkasına saklanılmaz ve mekanda sıcak renklerden mümkün olduğunda yararlanmak istenir. Klasik tasarımın hakim olduğu bir mekan modern stil mobilyaların ya da aksesuarların dahi kullanılabildiği eklektik dekorasyonda sınırlar sadece kişinin zevkleriyle sınırlıdır. Uzakdoğu felsefelerine merak salanlar ise Feng Shui ve Mistik tarz dekorasyonları tercih edebilir.
Konu ile ilgili yorum yaz!