Duvar boyası temizliği
Dekorasyon açısında mekanın temel öğelerinden olan duvarların estetik açıdan şık bir görünüm sunması, seçilen boyanın rengi ve kalitesi kadar duvarların temiz olmasına da bağlıdır. Duvar temizliği ihmal edilmemesi gereken ve düzenli olarak en azından ayda bir defa yapılması gereken bir konudur. Duvarların üzerinde biriken ince toz tabakaları, parmak izleri ve lekeler zamanla boyanın içine işleyerek, duvar dokusunda kalıcı ve çıkartılması mümkün olmayan izlere dönüşebilir. Bu aşamada doğru maddeler ve doğru teknikler uygulayarak, duvarlarınızın her zaman yeni boyanmış gibi görünmesini sağlayabilirsiniz.
Duvar temizliği için öncelikle boyanızın kalitesinden emin olmanız gerekir. Bu nedende ilk aşamada küçük bir deneme yaparak boyanın silinme işlemi esnasında kullandığınız bez ya da süngere bulaşıp bulaşmadığını kontrol edin. Eğer boya hafif silinmelerde dahi hızlı bir şekilde çıkıyor ya da leke daha da çok yayılıyorsa, duvarınızı boyatmaktan başka seçeneğiniz yok demektir. Duvarlarınızdaki lekelerden kurtulmak için kullanmanız gereken temizlik malzemelerinin de ağır kimyasallar olmamasına dikkat edin. Bulaşık deterjanı duvar temizliği için ideal maddelerden biridir.
Bir kova içerisinde 2 litre kadar ılık su koyun ve içerisinde yarım çay bardağı bulaşık deterjanı ekleyin. Bu deterjanlı suyu çok yumuşak ve tüysüz bir bezle ya da yumuşak bir sünger ile duvar lekelerinizi çıkartmak için kullanabilirsiniz. Sünger kullanmak tüm duvar tipleri için idealdir ancak bulaşık yıkamak için kullanılan sert yüzeyli süngerler yerine, daha yumuşak süngerler kullanmanız faydalı olur. Lekeleri deterjanlı ılık suyla sildikten sonra temiz suyla duvarlarınızdaki kalan deterjan artıklarını temizleyin.
Duvarlarınızı sıvı deterjanlı ılık suyla silerken, daima küçük bölgelerde çalışmayı unutmayın. Büyük alanları temizlemeye çalışmak; siz duvardaki deterjan lekelerini durulamaya geçmeden bazı bölgelerin kurumasına, kuruyan bölgelerdeki lekelerin de duvar dokusuna yerleşmesine neden olabilir. Bu nedenle küçük alanlarda hızlı bir şekilde çalışarak, deterjanlı suyla silinen bölgenin kurumasına imkan bırakmadan temiz su ile durulamaya geçin. Ayrıca unutmamanız gereken bir diğer nokta da; duvarlarınızı bez ya da sünger ile silmeye başlamadan önce, yumuşak bir fırça ya da elektrik süpürgesi ile üzerindeki kalın toz tabakasını temizlemenizdir. Böylece duvar üzerine olan toz zerreciklerini ıslatarak, duvara daha da çok yayılmalarını ve işlemelerini engellemiş olursunuz.
Konu ile ilgili yorum yaz!