Evler için endüstriyel mutfak uygulamaları
Evlerin en önemli alanlarından biri olan mutfaklarda çok fazla zaman geçiren ve bu zamanı daha verimli hale getirmek isteyenler, profesyonel aşçıların kullandığı tarzdaki endüstriyel mutfak uygulamaları ile mutfaklarının gerçek anlamda işlevsel kullanıma uygun hale gelmesini sağlıyor. Mutfakta harcanan zamanın büyük oranda kısalmasını da sağlayan endüstriyel mutfak uygulamaları, uzun saatler boyunca mutfakta olduğu için çok fazla yorulan ve aslında “hayatı kaçıran” insanların da adeta can kurtarıcısı oluyor. Yüksek kaliteli paslanmaz çelik ve krom uygulamalar ile hem çok şık görünen hem de sorunsuz kullanım imkanı sunan endüstriyel mutfaklar, yemek yapmaktan keyif alanların harcadığı zamandan keyif almasına da yardımcı olacaktır.
Ev mutfağının endüstriyel ürünler ile donatılması ile dış görünüm açısından büyük ölçekli bir değişime imza atmak mümkün olsa da, ev atmosferi ile tam uyum sağlayacak bir tasarım yaratmak ilk aşamada biraz güç olabilir. Doğal taş ve ahşap malzemelerin tercih edilmesi ile metal yüzeylerin keskin görünümü büyük oranda yumuşatılabilir ve böylece mutfak havasının daha “evcimen” bir hale gelmesi sağlanabilir. Beyazdan başlayarak griye uzanan bir renk skalasında tercih yapmak mutfağınızın profesyonel bir kimlik kazanması için uygun bir tercih olacaktır.
Çoğu insanın mutfak tasarımında odak noktası mutfak dolapları ve tezgah olarak belirlenmiştir. Endüstriyel mutfaklarda çalışan profesyonel aşçılar hem zaman harcamamak hem de “enerjilerini boşa harcamamak” için kullandıkları eşyaları almak için dolap açıp kapatmakla uğraşmak istemez. Bu nedenle mutfağınızın endüstriyel bir kimlik kazanması için tencere ve tava gibi bazı malzemelerin açıkta durmasını sağlayacak yeni bir dolap ya da raf düzenine geçmeniz gerekir. Ankastre mutfaklar bu konuda büyük bir avantaja sahiptir çünkü orta alanda yer alan tezgah bölümünün üst kısmı, tencere ve tavaları asmak için ideal bir yerdir. Basit kancalarla dahi ankastre mutfağınızın orta bölümünde yer alan tezgah bölümünün endüstriyel bir mutfak gibi görünmesini sağlayabilir ve ayrıca yemek hazırlarken tencere tava almak için sürekli çekmece ve dolap kapağı açıp kapatma zahmetinden kurtulabilirsiniz.
Endüstriyel mutfak uygulamaları esnasında muhakkak tek renk ağırlıklı ürünleri tercih etmekten kaçınmalı ve mümkün olduğunca sıcak bir atmosfer yaratmak için zeminde ya da duvarlarda sıcak renklere yer vermelisiniz. Yalnızca metal görünümün hakim olduğu bir mutfak donuk ve ciddi bir hava oluşmasına neden olacağından, mutfak gereçlerinde canlı renkleri tercih ederek de bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Görenlerin hayrete düşerek mutfakta ne kadar iyi ve özenli bir aşçı olduğunuzu anlamasını sağlayacak endüstriyel mutfak uygulamaları ile yemek pişirmekten aldığınız keyfi ikiye katlayabilir ve daha az enerji harcayarak tüm işlerinizi çok daha kısa süre içinde bitirebilirsiniz.
Rahnansaika
Konu ile ilgili yorum yaz!