Mağaza vitrin dekorasyonu
Yaşam alanlarının dekoru kadar yaşam alanı olmasa da ara da sırada gidilen, bazen girip hemen çıkılan, bazen de saatlerce kalınabilen mağazaların da tıpkı evlerimiz gibi üzerinde düşünülerek, tasarlanarak, emek ve zaman harcanarak dekore edildiğini hiç düşündünüz mü?
Mağaza dekorasyonu yapılırken giysiler gibi, evler gibi yılın trendleri göz önüne alınarak tasarım gerçekleştirilir. Mağaza vitrininde ve iç dekorunda kullanılan raf üniteleri veya benzeri şeyler yılın moda renklerine ve dekor objelerine göre hazırlanır.
Bir mağazaya müşterilerin girmesini sağlayan en önemli iki neden vardır. Birinci neden markadır. İnsanlar kullandıkları markanın mağazalarına gözü kapalı diyebileceğimiz şekilde girerler. İkinci neden birincisinden daha önemlidir. Çünkü markayı fazla önemsemeyen ve markalaşmamış bazı ürünlerin satıldıkları mağazalardır. Bu ikinci şıkta belirtilen mağazalara müşteriler ilk bakışta karşılarına çıkan vitrinlerine göz gezdirdikten sonra girer veya girmezler.
Mağazalarda müşteriyi karşılayan vitrindir aslında. Bu nedenle mağazalar için vitrin ilk planda ve çok önemlidir. Vitrin dekoru ya sanatsal bir eser gibi insanı etkilemeli ve kendine çekmelidir ya da insanlarda merak uyandırmalı, soru işareti yaratmalıdır. Acaba içeride neler var diye düşündürmelidir. Vitrini çok dolu ve kalabalık olan bir mağaza insanları kendine çekmeyebilir. Vitrini yalın fakat çarpıcı bir mağaza daha dikkat çekicidir. Mağaza dekorasyonunda vitrin, içinde bulunan ürünler dışında dikkati çekecek renk gibi ışık gibi başka şeylerle zenginleştirilmelidir.
Mağaza dekorasyonunda kullanılan vitrin, müşterinin dikkatini çekmek için sadece göze hitap etmekle kalmayıp ayrıca duygulara da hitap edebilmelidir. Örneğin vitrine konulmuş birkaç obje müşterinin duygularına bir çağrışım gönderebilir.
Konu ile ilgili yorum yaz!