Yükseltilmiş döşeme
İlerleyen teknoloji kendisine farklı bir şekilde yer açıyor. Teknolojinin ilerlemesi ile teknolojik aletlerin yerleştirilmesi, çalıştırılması için bazı ürünler kullanılıyor. Bu ürünler daha çok çeşitli ebatlarda elektrik, telefon, havalandırma, soğutma, ısıtma gibi sistemlerin kabloları, prizleri, sinyalizasyon kutuları, yangın tesisatları gibi birçok malzemeden oluşuyor. Teknolojik aletlerin yaygın ve yoğun kullanıldığı iş yeri ve ofislerde özellikle bilgisayar odalar, bankalar, şirketler, eğitim kurumları, fabrikalar, internet kafeler, fuar alanları gibi yerlerde bulunulan ortamda bu malzemelerin yerleştirilmesi için değişiklik yapmak gerekiyor.
Teknolojik cihaz malzemelerinin yerleştirilmesi için en uygun yer zemin olmaktadır. Bu nedenle zeminler yükseltilerek işlevsel hale getiriliyor.
Yükseltilmiş döşeme olarak isimlendirilen döşeme standart kare ebatlarda birkaç santim kalınlığında yonga levha veya alçıpandan oluşan plakaların ayaklar üzerine monte edilmesiyle oluşuyor. Yükseltilmiş döşeme yapılacak yerin döşeme Yüksekliği ihtiyaca göre ve mekanın normal yüksekliği göz önünde tutularak yapılıyor. Daha sonra üzeri çeşitli döşeme malzemesi ile kaplanıyor. Döşeme malzemeleri halı, parke, ahşap, vinil, HPL gibi malzemeler olabiliyor. Döşemeye yerleştirilecek ayak dayanıklılığı ve kalınlığı mekanın kullanım durumuna göre değişiyor. Kullanım durumu tesisat yoğunluğu insan ve yük yoğunluğu göz önüne alınarak yapılıyor.
Kolay monte edilme ve anti-statik özelliğe sahip yükseltilmiş taban tasarımları döşeme altındaki sistemlere kolay ulaşılmayı sağlarken ayrıca kötü görünümü de ortadan kaldırıyor.
Yükseltilmiş tabanın diğer bir özelliği ise daha sonradan mekana başka malzemelerin de yerleştirilebilmesine olanak vermesidir.
Birsen
Konu ile ilgili yorum yaz!